Uskoro potpisivanje sporazuma o raspodjeli sredstava sa računa EPBiH

Na inicijativu ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Forte, danas je u Ministarstvu održan radni sastanak sa direktorima BHRT-a i FTV-a Belminom Karamehmedovićem i Džemalom Šabićem kako bi se prevazišla situacija u kojoj se posljednjih 15 godina nalaze javni emiteri. 

Kako je istakao ministar Forto, u narednim danima bit će potpisan sporazum kojim će biti riješeno pitanje raspodjele prikupljenih sredstava sa računa Elektroprivrede BiH, sve kako bi bile isplaćene plaće radnicima u obje medijske kuće.

Direktori su podržali napore ministra Forte i dali saglasnost za potpisivanje navedenog sporazuma, čime bi se spriječilo daljnje nanošenje štete ovim kompanijama.

– Na putu smo da pronađemo opciju da se sredstva od RTV takse sa računa Elektroprivrede BiH rasporede, pa makar i privremeno. Što se tiče BHRT-a, dat ćemo sve od sebe da budemo dio rješenja a ne dio problema – kazao je Karamehmedović.

Šabić je zahvalio svim stranama na uloženim naporima, a posebno Ministarstvu kako bi se ovaj problem što prije riješio na zadovoljstvo svih radnika u “sivom domu”, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH. 

(TIP/Izvor: Fena)