Omer Berbić: Tuzla konačno ima priliku da dobije direktne izbore u mjesnim zajednicama

U Tuzli se već godinama ne održavaju direktni izbori u savjete mjesnih zajednica. Iz Naše stranke su tim povodom više puta reagovali, a za sutrašnju sjednicu Gradskog vijeća predali Odluka o načinu izbora u mjesne zajednice.

Tim povodom Omer Berbić, vijećnik Naše stranke u Gradskom vijeću Tuzla, kaže:”Većina u Gradskom vijeću već treću godinu mandata ignoriše Statut za koji su sami glasali. Naime, direktni izbori u savjete mjesnih zajednica su naša statutarna obaveza koju kršimo.U proteklom periodu, većina se uvijek izvlačila na činjenicu da ne postoji odluka o načinu izbora kao i da nisu sve mjesne zajednice uskladile statute˝.

Naša stranka Tuzla je napisala odluku i predala je na protokol sjednice Gradskog vijeća koje se održava u petak.

˝Pozivam sve vijećnike da je podrže. Vrijeme je da Tuzla prestane biti grad slučaj, da napokon depolitiziramo mjesne zajednice i u iste postavimo ljude koji žele raditi za lokalnu zajednicu˝, istakao je Berbić.

(TIP)

Komentar

  • Adem says:

    Malo je to pretjerano. U mjesnim zajednicama trebaju profesijonalci a ne politićki izabrani. Tu se odmah pravi problem mjesno nad gradskim interesom. Pojedinci imaju nekad samo svoj interes ali Omer je mlad čovjek uzopista.

Komentari su zatvoreni.