Vučić Konakovićev poziv da posjeti Potočare nazvao ‘pozivom na ubistvo’

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da, ako bude ubijen, za to će biti odgovoran ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.

“Toliko su nervozni zbog neočekivanog rezultata /u vezi sa rezolucijom o Srebrenici/, da je Konaković danas pozvao na moje ubistvo. Ja sam u Srebrenici već jednom bio 11. jula. Pognuo sam glavu pred spomenikom, ali ne pred kamenicama i flašama. Bedni pokušaji da kažu kako su napad na mene u Srebrenici organizovali odavde je jadan. Hvala mu na tom pozivu da budem ubijen”, rekao je Vučić.

On je za TV Happy istakao da je Srbija od početka znala šta je plan Sarajeva, “da tamo ne mogu ni da kažu da su Srbi stradali u Kazanima, a za Republiku Srpsku pišu “RS” u najboljem slučaju”.

“Kada nemate za šta drugo da se uhvatite, hvatate se za laž. Hvala mu na pozivu da budem ubijen. Ako se na to odazovem, znajte da je za moje ubistvo kriv Elmedin Konaković”, naglasio je Vučić.

On je rekao da će pokušati da idu na reviziju tužbe protiv Srbije.

“Pokušaće da idu na reviziju tužbe protiv Republike Srbije, a ja mislim da to nije dobro za regionalne odnose. Dobili su rezoluciju, a svakoga dana kipte od besa i na svakom koraku prosipaju nervozu. Od najavljene revizije, tužbe i ratne odštete biće im veoma teško, jer ćemo napraviti najbolje timove. Teška im je priča, proći će teže i lošije. Nema tu pobednika”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije ističe da se u budućnosti mora graditi bratstvo sa Bošnjacima, ali ne tako da svako udara Srbina u glavu zato što drugačije misli.

“To pokazuje kolika nervoza vlada u Sarajevu i kako nisu politički sazreli”, rekao je Vučić i dodao da će se u utorak sastati sa muftijom i imamima Islamske zajednice u Srbiji.

Ministar vanjskih poslova u Vijeću ministara Elmedina Konakovića pozvao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnu skupštinu UN u New York 11. jula, kao i u Potočare, uz komentar “da može da se ogrne zastavom, a i ne mora”.

(TIP/Izvor: Tanjug/Foto: Fena/Arhiva)

Komentar

Komentari su zatvoreni.