Vojin Mijatović se emotivnom porukom oprostio od brata: “Putuj brate moj, na neko lepše mesto…”

Potpredsjednik Vlade Federacije BiH i ministar razvoja i preduzetništva Vojin Mijatović oglasio se nakon što je potvrđena informacija da je njegov mlađi brat ubijen u Beogradu.

“Putuj brate moj, na neko lepše mesto. Juče je u Beogradu ubijen moj mlađi brat. Sve što bi sada rekao nema smisla, jer ovo što se desilo svakako nema smisla. I ovo je nažalost sastavni deo igre, koja se zove život. Ljudi moji dobri hvala svima koji se javljate, čuvajte sebe i ljude oko sebe”, napisao je kratko u emotivnoj poruci.

Podsjetimo, Đorđe Mijatović (40) preminuo je jučer u bolnici, a nakon što pretučen u dječijem parku na Voždovcu i prema navodima Ivice Dačića, ministra unutrašnjih poslova, dobio epi napad.

Oglasilo se Tužilaštvo u Beogradu u vezi smrti brata Vojina Mijatovića

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da identifikuje učesnike događaja i prikupi sve neophodne podatke i obavještenja u vezi sa događajem nakon kojeg je u Urgentnom centru u Beogradu preminuo Đ.M. (37).

Tužilaštvo je naložilo obdukciju sa toksikologijom Đ.M. kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Osmo odjeljenje Uprave kriminalističke policije za grad Beograd obavijestilo je dežurnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da je u ulici Dragice Končar na Voždovcu 26. maja 2024. godine, došlo do fizičkog sukoba između nepoznatih lica i Đ.M. u kojem je Đ.M. zadobio povrede glave, nakon čega je prevezen u Urgentni centar, gdje je ubrzo preminuo, saopštilo je Tužilaštvo.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je da je stradao Đ.M. – brat potpredsjednika Vlade Federacije BiH i ministra razvoja i preduzetništva Vojina Mijatovića.

Saopštenje MUP-a Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu intenzivno rade na pronalasku dvije, za sada nepoznate osobe, za koje se sumnja da su pretukle četrdesetogodišnjeg muškarca, koji je u Urgentnom centru preminuo, saopštio je danas MUP Srbije.

U saopštenju se navodi da je policija odmah po prijavi, juče u 18.20 časova da su u jednom parku na Voždovcu, dvije osobe pretukle četrdesetogodišnjeg muškarca, izašla na lice mjesta.

„Pripadnici MUP-a intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti, kao i pronalasku osumnjičenih osoba. Telo je prevezeno na Institut za sudsku medicinu, radi obdukcije“, piše u saopštenju.

(TIP/Izvor: N1)