Tužne vijesti za bh. sport: Preminula 21-godišnja Katarina Trivić, poslije velike borbe sa bolešću

Nekadašnja juniorska reprezentativka i prvakinja Bosne i Hercegovine u tenisu Katarina Trivić, preminula je u 21. godini života, poslije velike borbe sa leukemijom.

Povodom smrti Banjalučanke, oglasio se i Teniski savez Bosne i Hercegovine.

“U petak 24.05.2024.godine stigla je tužna vijest, da nas je napustila mlada Banjalučanka Katarina Trivić. Katarina Trivić je višegodišnja juniorska reprezentativka i prvakinja Bosne i Hercegovine u tenisu. Kaća je nekoliko godina zaredom bila najbolja juniorka Bosne i Hercegovine u tenisu, te je nastupala kao juniorska reprezentativka BiH na ekipnim i pojedinačnim prvenstvima Europe”, naveli su iz savzea.

Također, Trivić se tri godine borila i sa leukemijom, a tu borbu nažalost nije izdržala.

“Katarina je u 18 godini života saznala da boluje od leukemije. Herojskom borbom protiv opake bolešću, Kaća se borila nekoliko godina. U tim godinama svoje borbe Kaća je bodrila i druge ljude koji su se također borili na isti ili na sličan način sa bolešću. Naše Katarine ćemo se sjećati po vedrom duhu, te osmijehu koji je uvijek imala i u lijepim i u teškim trenucima svoga života. Ovim putem Teniski savez Bosne i Hercegovine upućuje iskreno saučešće porodici, prijateljima i svima koji su poznavali Katarinu Trivić, bilo iz sportske ili neke druge sfere života”, zaključili su iz TS BiH.

(TIP/Izvor: N1)