Sloboda se u derbiju približila WWin ligi

Na terenima Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u nedjelju su igrane utakmice 28. kola, a Sloboda je korak bliža WWin ligi

Fudbaleri Slobode napravili su još jedan veliki korak ka plasmanu u WWin ligu Bosne i Hercegovine. Tuzlaci su u derbiju kola savladali na “Tušnju” trećeplasirano Bratstvo sa 2:0 i tako ostali na četiri boda viška, sada samo dva kola prije kraja sezone, što znači da već u sljedećem kolu mogu potvrditi titulu i plasman u viši rang.

Sloboda je do vodstva stigla u 22. minuti pogotkom Nikole Komazeca, a pobjedu je potvrdio Aleksandar Ignjatović u 75. minuti. Posao Tuzlacima u mnogome je olakšao i crveni karton za Anisa Devedžića u 56. minuti.

Stupčanica je na domaćem terenu ubjedljivo savladala Mladost Doboj Kakanj 6:2, te i dalje drži teorijske šanse da može prestići Slobodu, ali je to svedeno na domen teorije i zaista im treba pravo čudo. Stefan Božić, Jahja Bajrić i Kemal Mujarić su postigli po dva pogotka za tim iz Olova, dok su strijelci za Mladost bili Rijad Smolo i Faruk Piljug.

(TIP/Izvor: sport1.oslobodjenje.ba)