Ručak za 20 minuta: Recept za finu tjesteninu s tikvicama i sirom

Tjestenina s tikvicama i sirom odlična je ideja kad ne znate što biste kuhali i nemate puno vremena za pripremu jela. Ovaj recept bit će na stolu spreman za konzumaciju za svega 20 minuta.

Sastojci za tjesteninu s tikvicama:

  • 1 kg tikvica
  • 400 g tjestenine po želji
  • 400 g cherry rajčica
  • 100 g sira parmezana
  • 10 g svježeg bosiljka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 3-4 češnja češnjaka
  • sol i papar po želji

Priprema tjestenine s tikvicama:

Skuhajte tjesteninu al dente, odnosno dvije minute kraće nego što piše u uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, zagrijte jednu žlicu maslinova ulja u tavi. Na ulju prepržite tikvice nasjeckane na komadiće veličine zalogaja. Pirjajte otprilike 5 minuta, a onda prebacite tikvice u zdjelu. U istu tavu dodajte drugu žlicu maslinova ulja, dodajte oprane i očišćene i prepolovljene cherry rajčice, pa ih pirjajte oko tri minute. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte oko jedne minute. U tavu stavite preostalu žlicu maslinova ulja, skuhanu tjesteninu, prepirjane tikvice i naribani sir. Sve dobro promiješajte, posolite i popaprite po želji te pospite nasjeckanim bosiljkom. Poslužite tjesteninu uz sezonsku salatu.

(TIP/Foto: Punkufer.hr/Foto: Shutterstock)