Masovno ukidanje emisija na BHRT-u

BHRT će od ponedjeljka, zbog veoma lošeg stanja, ukinuti 15 emisija iz svog programa. Za Avaz je potvrđeno o kojim emisijama je riječ.

Na listi su: “Jedan”, “Odbrojavanje”, “Putevi zdravlja”, “Nova avantura”, “Propuh”, “Thinking Box”, “Art Depo”, “Moja zemlja”, “Identiteti”, “Muzička centrala”, “Korener, “Global”, “Konačno petak sa Majom Miralem”, “Inbox”, te “Trend” dok će emisija “Jutro za sve” trajati dva umjesto tri sata.

Maja Miralem, čija se emisija također ukida, za Avaz je rekla:- Naravno da ostajem na BHRT-u. I kad je BHRT bio u puno boljoj situaciji i kada sam imala brojne ponude, nikada nisam pomislila da odem. Uvijek mi je bila čast raditi na Javnom servisu Bosne i Hercegovine. To je mnogo više od posla. Svi mi, koji to sebi možemo priuštiti,  trebamo ostati vjerni našoj kući. I potrudi se maksimalno da izađemo iz krize – istakla je Miralem.

Ukidanje emisija je posljedica veoma lošeg stanja na BHRT-u.

– Sva naša studijska snimanja se obustavljaju. Ljudi odlaze, nema kapaciteta, nema ko snimati – rečeno je iz BHRT-a.

(TIP)

Komentar

  • Smiješni virus says:

    Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im polupismeni, direktor ganja privatluk, nameću nam se promašene emisije i prevaziđene forme. Sporta koji bi pokrivao repku nema nigdje. A ko vam je ova Čengićka? Je li to neka nobelovka. Ma gasi i motaj kablove!

Komentari su zatvoreni.