BiH: Narednih dana oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Padavine se ne prognoziraju na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

U utorak, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Padavine se ne prognoziraju na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između deset i 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

(TIP/Izvor: Agencija Anadolija)