Milanović: U Rezoluciji o Srebrenici se ne pominju Srbi, otcjepljenje RS nije moguće

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da u Rezoluciji o genocidu u Srebrenici nema ni riječi o Srbima.

“Pokušavam reći svim političkim Srbima i Srbima u politici da Rezolucija o Srebrenica nijednom riječi ne dotiče Srbe, srpstvo ili Srbiju, dakle nema ni riječi o Srbima. Ako ih to smeta ili ako to još smatraju gaženjem, zatiranjem i traumatizovanjem Srba, onda će im sutra smetati oblačan dan”, rekao je Milanović komentarišući jučer usvojenu Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici.

On je dodao da se “u Srebrenici dogodio strašan zločin, sud ga je nazvao genocidom”.

“Ništa ne može da promijeni činjenicu da je jedna manijakalna grupa ubica smaknula više hiljada ljudi, uglavnom muškaraca svih uzrasta i to će uvijek ostati tako. Smatram da je vrijeme da se to zatvori i da počne da se živi normalno u BiH jer je ova predstava oko secesije nemoguća”, izjavio je Milanović.

On je naglasio da Republika Srpska ne može da se otcijepi od BiH i da se u tom smislu “diže puno buke bez jakog razloga”.

Milanović je kritikovao hrvatsku vladu što ga nije konsultovala o Rezoluciji o Srebrenici, jer to po Ustavu mora.

On je ocijenio da je protivustavan način na koji je Hrvatska kosponzorisala Rezoluciju o Srebrenici.

“Sadržaj mi nije sporan i podržao bih je, ali to je napravljeno meni iza leđa, bez konsultacija i razgovora”, naglasio je hrvatski predsjednik.

On je ponovio da su to sve odluke koje po Ustavu vlade ne smije da donosi bez predsjednika, ali da premijer Andrej Plenković to radi, jer zasad nema nikakvih posljedica po njega.

(TIP/Izvor: Beta/Foto: AA)

Komentar

  • Tuzlak says:

    potpuno si kompromitovan svojim jaranstvom sa dodikom i vučićem, stoga – nebitno je šta trabunjaš

Komentari su zatvoreni.