Vuković odbio Barbareza: Donio sam odluku…

Nakon finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine i brojnih uvredljivih komenatara u javnosti, David Vuković, prvotimac banjalučkog Borca  donio je odluku da se ne pojavi na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine za predstojeće utakmice sa Engleskom i Italijom, saopćeno je iz kluba.

˝Donio sam odluku da se zbog pritiska javnosti i raznih komentara poslije utakmice sa Zrinjskim ne pojavim na okupljanju reprezentacije i smatram da je tako najbolje za sve navijače˝, rekao je Vuković za zvaničnu web stranicu kluba.

˝Mislim da nakon novonastalih dešavanja ne mogu pomoći reprezentaciji jer nisam u mogućnosti da budem dovoljno skoncentrisan i da dam svoj maksimum na terenu, na treninzima, kao i na samim utakmicama˝, poruka je Vukovića.

On je zaključio da reprezentaciji Bosne i Hercegovine želi svu sreću na prijateljskim utakmicama kao i u svim ostalim takmičenjima u budućnosti.

Navijači su Vukoviću zamjerali to što se kao reprezentativac Bosne i Hercegovine nije okrenuo prema državnoj zastavi tokom intoniranja himne prije finalne utakmice između Borca i Zrinjskog, piše Faktor.ba.

(TIP/Foto: Faktor)