Video/Sarajevo: Pijan vozilom udario u drugi automobil koji je od jačine udara skrenuo i oborio trudnicu

Teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć u Sarajevu na području Općine Novi Grad kada je 67-godišnji muškarac inicijala I.Z. vozeći pod dejstvom alkohola udario u automobil u kojem se nalazio muškarac inicijala K.H. (27), a koji je od siline udara skrenuo sa ceste i oborio trudnicu.

Nesreća se dogodila u 20:00 sati na raskrsnici ulica Numan-paše Ćuprilića i Numan-paše Ćuprilića čikma.

“Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila ‘VW Touareg’, kojim je upravljao K.H. (1997.) i teretnog motornog vozila ‘Peugeot Boxer’, kojim je upravljao I.Z. (1957.), obojica iz Sarajeva. Zbog siline udara putničko motorno vozilo ‘VW Touareg’ je skrenulo van kolovoza na trotoar i tom prilikom udarilo i oborilo na kolovoz pješaka A.H. (1995.) iz Sarajeva. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja A.H., kojoj je ljekarska pomoć ukazana na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Sarajevo, gdje je zadržana na daljnjem liječenju”, naveli su iz MUP-a KS.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici Uprave policije MUP-a KS, uz angažman sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke.

Na snimku kojeg je Crna hronika objavila na YouTubeu vidljivo je da je vozač K.H. stao ispred kuće gdje ga je čekala supruga te da je u tom trenutku naišao 67-godišnji vozač koji ga je udario sa stražnje strane.

“Svi učesnici ove nezgode su alkotestirani, gdje kod pješakinje A.H. i vozača K.H. nije bilo reakcije na alkohol, dok je kod vozača I.Z. utvrđeno prisustvo od 1.44 promila alkohola u organizmu. Istog dana, nakon završenih uviđajnih radnji, u 23:50 sati policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage Uprave policije MUP-a KS su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ‘teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa’, ‘ugrožavanje javnog prometa i ‘ugrožavanje javnog prometa usljed omamljenosti’, uhapsili vozača I.Z. teretnog motorno vozila ‘Peugeot Boxer’”, saopštili su iz MUP-a KS.

Osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobde MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće.

(TIP/Izvor: N1/Foto: Screenshot/YouTube)