Zijad Omerčić: Na području Tuzlanskog kantona regionalne ceste u korektnom stanju

U toku je rekonstrukcija, rehabilitacija i sanacija ceste R 460 Gračanica – Srnice, a investitor je JU Direkcija regionalnih cesta TK-a. Za ovaj projekat izdvojeno je 550 000 KM, a radi se o nastavku rekonstrukcije iz 2022. godine.

Trenutno se izvode radovi na putevima u Teočaku, Gornjoj i Donjoj Orahovici, Prokosovićima, te na regionalnoj cesti Lukavac – Vijenac – Banovići.

Direktor Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona Zijad Omerčić za Fenu je kazao da su regionalne ceste u korektnom stanju na području Tuzlanskog kantona.

– Radi se o nastavku rekonstrukcije iz 2022. godine na lokalitetu Ormanica – Gradačac, putni pravac prema Srnicama Donjim gdje je do sad urađeno 1110 metara. Vrijednost projekta tada je bila milion konvertibilnih maraka. Završen je projekat rehabilitacije na lokaciji Bašigovci – istakao je Omerčić.

Navodi kako Direkcija regionalnih cesta za ovu godinu ima na raspolaganju osam miliona konvertibilnih maraka za rekonstrukciju, rehabilitaciju i sanaciju cesta te da očekuju u toku godine visok stepen realizacije saobraćajnih projekata.

Za projekat koji je započet 2022. godine, Vlada Tuzlanskog kantona je izdvojila finansijska sredstva u iznosu većem od dva miliona konvertibilnih maraka kako bi pomogla u sanaciji lokalnih cesta.

(TIP/Izvor: Fena/Autorica: Kadira Šakić)

3 komentara

  • Smiješni virus says:

    ono kad te vozaju u službenom vozilu pa ne plaćaš gorivo i amortizaciju za vožnju po putevima kojih bi se postidio i ratom opustošeni Afganistan. Kakvo licemjerje tipično za ministre i sl. aparatčike i uhljebe koje MI debelo plaćamo

  • John Doe says:

    Car je go!!!

  • Samke says:

    Sta prica ovaj uhljebovic , nek se provoza malo od Lukavca prema Gracanici … dabogda se on i njegovi citav zivot vozali po takvomm “urednom” putu

Komentari su zatvoreni.