Ministrica Bošnjak obećala nastavak podrške kik bokserima BiH

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak sastala se s predstavnicima Kik boks saveza Bosne i Hercegovine koji su ministricu upoznali o rezultatima koje ovaj sport postiže proteklih godina.

Posebna pažnja posvećena je odličnom rezultatu ostvarenom na nedavno održanim Svjetskim borilačkim igrama u Saudijskoj Arabiji, kada je Nikola Drobnjak osvojio medalju u disciplini low kick – 81 kg, čime je još jednom dokazao kvalitet i potencijal naših sportaša na međunarodnoj sceni.

Ministrica Bošnjak je izrazila zadovoljstvo zbog ostvarenih rezultata i pohvalila rad Kik boks saveza Bosne i Hercegovine. Istakla je važnost podrške ovakvim sportskim kolektivima koji svojim uspjesima promoviraju zemlju i doprinose razvoju sporta u Bosni i Hercegovini.

Ministrica je zaželjela uspjeh kik bokserima i rekla da će Ministarstvo civilnih poslova nastaviti da pruža podršku sukladno svojim mogućnostima i ovlaštenjima.

Predstavnici Kik boks saveza Bosne i Hercegovine uručili su ministrici Bošnjak zahvalnicu za doprinos i podršku njihovom djelovanju, saopćeno je iz MCPBiH.

(TIP/Izvor: Fena)