Pripadnica Oružanih snaga BiH zbog hidžaba mora napustiti posao: “Dovedena sam u situaciju da biram…”

Pripadnica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBIH) Emela Mujanović oglasila se na svom zvaničnom Facebook profilu i kazala kako uskoro napušta posao.

“Za nekoliko dana, zvanično, neće biti ni jedna pokrivena žena u Oružanim snagama BiH jer se ja uskoro razdužujem. Dovedena sam u situaciju da biram između svog zvanja i hidžaba… (Pod pokrivenom ženom mislim na ženu koja je pokrivena u civilu ali i na službi kada je u uniformi)”, kazala je.

Potom je dodala:“Bošnjaci, da ne prozivam po imenima, a i ostali sugrađani, da li se ponosite ovom odlukom tj presudom, zabranom hidžaba ! Kažete svi želite suživot a ne možete da tolerišete vjeru svog sugrađana ! Povorka se podržava ali hidžab ne. Država se ne gradi na temelju nepravde prema jednoj grupi njenih građana ! Nije moja Bosna kriva nego oni koji vladaju sa njom !”.

Podsjetimo, ona je već duže vrijeme u sporu s državom zbog zabrane da nosi hidžab u vojnoj službi.

Inače, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je 18. januara ove godine na 140. plenarnoj sjednici odlučio kako zabrana nošenja marame u Oružanim snagama BiH ne predstavlja kršenje Ustava BiH.

(TIP/Izvor: N1/Foto: Facebook)

4 komentara

 • samo istina says:

  izabrala si i do viđenja. Ako ti se ne sviđa – pravac Iran

 • Tuzlak says:

  Rumi je rekao da pravi vjernik-ca nema potrebu da se svakome pokazuje kao takav-a. On-a svojim djelima to potvrđuju. Nađi se.

 • Bosna says:

  Dijete, kao neko ko je bio u uniformi preko 34 godine, mogu samo reći da si ti zalutala. Od vjere praviš zanimanje, a vojska je poziv.

 • Donald 2 says:

  Dakle,neki hoće nositi hidžab,a neki će ići gole guzice..Neki će biti obrijani a neki nositi bradu,kao oni iz grupe “ZZ Top” Kakva bi to vojska bila..Možda pederska,ili lezbijska,vojska..Po tome bi muški vojnici mogli u štiklama..Čitava BiH,je jedan veliki cirkus “Kolorado” u vašem gradu..

Komentari su zatvoreni.