Pep Guardiola proglašen za menadžera sezone u Premijer ligi

Manchester Cityev Pep Gvardiola proglašen je za najboljeg menadžera Premijer lige u ovoj sezoni, saopšteno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

Manchester City je ove sezone uspio da odbrani titulu u Premijer ligi. „Građani“ su ispisali historiju, pošto su jedini klub koji je ovo takmičenje osvojio četiri puta zaredom. Guardiola je po peti put u historiji Premijer lige proglašen za menadžera sezone.

„Želim da podijelim ovu nagradu sa Mikelom Artetom, koji je do posljednje utakmice uradio sjajan posao sa Arsenalom. Tjerao nas je da testiramo svoje granice. Naravno, tu je i Jurgen Klopp sa kojim sam vodio brojne nezaboravne bitke. Unai Emery je napravio sjajan posao sa Aston Villom. I Andoni Iraola je bio sjajan u Bournemouthu. Bila je čast takmičiti se pored njih i osvojiti ovaj trofej. Pokušaćemo da odbranimo titulu naredne sezone“, rekao je Guardiola za zvanični sajt Premijer lige.

Manchester City će imati priliku da osvoji „duplu krunu“, pošto će u subotu u finalu FA kupa igrati protiv Manchester Uniteda.

(TIP/Izvor: Sport Klub/Foto: X)