Foto: Građani i ove godine oslobođeni plaćanja ‘zdravstvene markice’ u TK

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić u utorak je potpisao Sporazum o visini sredstava po osnovu oslobađanja od plaćanja premije osiguranja od strane osiguranih lica Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2024. .godinu.

Ovim dokumentom definisano je da će Vlada Tuzlanskog kantona, umjesto građana, Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona uplatiti 500.000 KM po osnovu premije osiguranja od strane osiguranih lica Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2024. godinu. Ovim se nastavlja prošle godine uspostavljena praksa oslobađanja građana od plaćanja „zdravstvene markice“.

„Vlada Tuzlanskog kantona, odnosno budžet kantona je prošle godine preuzeo obavezu plaćanja premije osiguranja za građane Tuzlanskog kantona. Ipak, s obzirom da je to značajan prihod bez kojeg ne možemo ostaviti naš zdravstveni sektor, Vlada je i ove godine odredila da se Zavodu transferira 500.000 KM koje će biti usmjerene u poboljšanje nivoa zdravstvene zaštite za naše sugrađane“, kazao je prilikom potpisivanja premijer Halilagić.

(TIP)

2 komentara

  • samo istina says:

    po čemu bi ovo trebalo da bude vijest. Kriminal je što su nam uzimali te pare tolike godine, a ubiše nas porezima i pdv-om

  • Smiješni virus says:

    kakva ba nivo zdravstvene zaštite!!!! Alo iaš lovu, ideš privatno, a ako nemaš teško tebi

Komentari su zatvoreni.