Foto: Radovi i izgradnja neposustaje u Banovićima

Trenutno se izvode radovi na izgradnji parking prostora u ulici „10. septembar“ u Banovićima. U pitanju je zajednički projekat općine Banovići i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine čija je vrijednost 73 hiljade konvertibilnih maraka. Na navedenom lokalitetu izgradit će se 24 nova parking mjesta, a radove izvodi firma „RIAL-ŠPED“ d.o.o. Doboj Istok.

Ovo je jedan od dva projekta koje općina Banovići realizuje u suradnji sa Vladom FBiH. Prije nešto manje od mjesec dana asfaltiran je desni krak ulice „Ljiljana“ vrijednosti 41.000,00 KM. Riječ je o dionici dugoj 210 metara.

Radovi na obnovi dječijeg igrališta u gradskom parku Banovići

Kao što je najavljeno prije nešto više od mjesec dana, počeli su radovi na obnovi dječijeg igrališta u gradskom parku Banovići. Radove izvode radnici Javnog preduzeća „Komunalno“, u skladu sa dogovorom načelnika dr. Bege Gutića i direktora preduzeća Admira Mrkonjića. Sredstva za obnovu ovog, ali i za sanaciju i popravku dječijeg igračlišta u ulici „10. Septembar“ su donacija NLB Banke u Banovićima. Obnovom navedenih igrališta banovićki mališani imat će na raspolaganju dva mjesta za rekreaciju, igru i kreativne aktivnosti.

Igralište u parku izgrađeno je 2016. godine, a njegovu izgradnju iniciralo je Udruženje „Moja generacija“. Projekat su podržali općina Banovići, JP „Komunalno“ i organizacija World Vision. U proteklom periodu uništeno je od strane neodgovornih pojedinaca zbog čega su  iz Komunalnog ponovo uputili apel građanima da svako vandalsko ponašanje u buduće prijave nadležnim organima. Naponju da je obaveza svih nas da se prema ovom javnom dobru i svakom drugom odnosimo odgovorno.

Asfaltirana dionica „Mrdići I“ u MZ Grivice 

Realiziran je 10 projekat iz oblasti uređenja lokalmne putne mreže na području općine Banovići u ovoj godini. Asfaltirana je dionica puta „Mrdići I“ u istoimenom naselju u Mjesnoj zajednici Grivice. Njena dužina je 210 metara, a radovi su koštali 34 hiljade konvertibilnih maraka. Projekat je realizirala firma„RIAL-Šped“ d.o.o. Doboj Istok i isti je finansiran iz budžeta Općine.

Općinski načelnik dr. Bego Gutić najavio je da će se u Mrdićima tokom godine raditi još jedna dionica, tzv. „Grabik“. Kazao je da su u toku radovi na izgradnji parking prostora u ulici 10. septembar, gdje se gradi 24 nova parking mjesta i oni bi trebali biti završeni u narednih desetak dana. Ovaj projekat realizuje se u suradnji sa Vladom FBiH i njegova vrijednost je 73.000,00 KM.

(TIP)