Nakon trosutrokog ubistva (žene 34, djece 9 i 2 godina starosti) i samoubistva Mujage Čičkušića (39) u Tuzli oglasili se iz Tužilaštva TK i MUP-a TK…

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona su saopštili da istražni tim Sektora kriminaliatičke policije MUP-a TK i Tužilastva TK obavlja uviđaj u stanu u tuzlanskom naselju Stupine, gdje su u ponedjeljak pronađena tri beživotna tijela, žene i dvoje djece.

Kako saznajemo, muškarac koji je ubio suprugu i dvoje djece, a potom izvršio samobistvo je Mujaga Čičkušić (39).

˝Uviđaj u stanu u naselju Stupine, gdje su pronađena tri beživotna tijela, žene (34 godine) i njeno dvoje djece, starosti od 9 i 2 godine, je i dalje u toku. Bit će izdate naredbe za obdukciju tijela preminulih kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Bit će izdata naredba za DNK analizu, kao i druge istražne radnje i vjestačenja, kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ove događaje, uključujući i način i sredstvo izvršenja tri ubistva˝, istakao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Istražni tim je u stanu pronašao sjekiru kojom je najvjerovatnije izvršeno trostruko ubistvo.

˝OKP PU Tuzla su radeći na utvrđivanju okolnosti pod kojima se desio događaj od 19.05.2024 godine, prijava samoubistva muškarca skokom sa visine u naselju Stupine u Tuzli, ulaskom u stan vlasništvo tog muškarca, (čiji je identitet utvrđen u jutarnjim satima 20.05. 2024.godine), koji se nalazi na drugoj adresi u naselju Stupine i tom prilikom u stanu zatekli beživotna tijela jedne odrasle ženske osobe i dvoje malodobne djece. Na mjestu događaja smrt navedenih utvrdio je dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Tuzla. Na licu mjesta nalaze se dežurni tužilac KTTK-a, koji rukovodi uviđajem i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a˝, saopšteno je iz MUP-a TK.

Prema rezultatima dosadašnje istrage, Čičkušić je ubio suprugu i djecu, te napustio stan u kojem su živjeli i otišao u susjedni ulaz odakle se bacio sa 14. sprata.

Prema nezvaničnim saznanjima, tijela su u stanu otkrivena nakon što se žena jutros nije pojavila na poslu, a dijete u školi. Čičkušić je kao medicinski tehničar radio u Njemačkoj. U Tuzlu je stigao na odmor prije nekoliko dana.

(TIP/Foto: Ilustracija)

2 komentara

  • Tuzlak says:

    Bili u DEU, vratili se, kupili stan i posao, on ih pobio, pa onda i sebe. On htio da se vrati u DE, a da žena ostane u BiH s djecom. Ona očito nije to htjela. Prokleta svjetla Zapada i nikad zadovoljni onim što imamo. RIP njima troma, a njemu džehennem.

  • Jedan iz Mase says:

    Muskarci su govna, a za sve su materesine krive koje su odgajale princa !

Komentari su zatvoreni.