Video: Pogledajte kako je Usik razbio Furyja. Ova serija udaraca je presudila

Oleksandr Usik postao je apsolutni svjetski prvak u boksu u teškoj kategoriji nakon pobjede nad Tysonom Furyjem. Ukrajinac je pobijedio Engleza nakon 12 rundi podijeljenom sudačkom odlukom. Presudila je deveta runda, u kojoj je Usik doslovno razbio Furyja.

Pred njen kraj Usik je lijevim krošeom strašno pogodio Furyja i onda otvorio artiljeriju na Britanca. Desetak sekundi Usik je mlatio Furyja, koji je, onako velik, padao s konopaca na konopce, ljuljao se na ogradi, ali je nekako uspio ostati na nogama.

Sudac nije prekidao borbu, ali je onda ipak počeo odbrojavati Furyju, kojeg je spasilo zvono za kraj runde. Nikad u karijeri Fury nije dobio takve batine i od njih se do kraja nije više oporavio. Iako se očekivao totalni Usikov napad u desetoj rundi, on je izostao i Ukrajinac je iskontrolirao borbu do kraja.

Dva suca bodovala su borbu 115:113 i 114:113 u korist Usika, dok je jedan sudac bodovao 114:113 u Furyjevu korist. Usik sad u karijeri ima omjer 22-0, a Fury je doživio prvi poraz u 36. borbi u karijeri. Revanš je u ugovoru za ovu borbu i trebao bi se održati u oktobru, piše Index.hr.

(TIP)