Video: Sučeljavanje uoči borbe stoljeća: Fury nije ni pogledao Usika

Kraljevska arena u Rijadu u noći sa subote na nedjelju iznjedrit će novog kralja, apsolutnog prvaka teške kategorije. Bokserski spektakl u Rijadu počet će preliminiranim borbama u subotu u 18:00 sati, a borba u kojoj će rukavice ukrstiti Oleksandr Usik i Tyson Fury, a koji će nam prvi put donijeti apsolutnog prvaka teške kategorije u boksu na rasporedu će biti nešto iza ponoći.

Usik je vlasnik WBA, WBO i IBF titule, a Tyson Fury WBC naslova. Pobjednik će odnijeti sve pojaseve bokserske kraljevske kategorije, a to se još uvijek nije dogodilo otkako je 2007. godine WBO priznat kao elitna bokserska organizacija. Posljednji apsolutni prvak bio je jedan od najboljih svih vremena – Lennox Lewis, ali tada WBO još uvijek nije bio dio elitne bokserske grupe.

Uoči borbe stoljeća, kako je meč između Usika i Furyja okarakterisan u javnosti održana je konferencija za medije i sučeljavanje boraca.

Tokom sučeljavanja Fury nije ni pogledao Usika. Na pozornicu je izašao sa šeširom na glavi i okrenuo se prema publici. Usik je stajao pored njega i gledao Britanca dok se Fury trudio da zabavi publiku.

“On je tip zastrašujućeg izgleda. Došao sam se opustiti, čekam da uđem u ring u subotu. Razgovori i intervjui su gotovi. Opušten sam i fokusiran”, objasnio je Fury zašto nije pogledao Usika.

(TIP/Izvor: N1)