Ispraćena 348. generacija maturanata Behram-begove medrese u Tuzli

Maturanti 348. generacije Behram-begove medrese u četvrtak su imali svoju tradicionalnu šetnju ulicama Tuzle, koja je počela ispred zgrade te  srednjoškolske ustanove.

Tokom šetnje, učenici su zastali na Trgu prekinute mladosti, gdje su položili cvijeće, proučili Fatihu i odali počast poginulim u masakru 25. maja 1995. godine.

Ova generacija broji 113 učenika, odnosno 56 učenika i 57 učenica.

Tuzlanska Behram-begova medresa najstarija je obrazovna ustanova na prostoru sjeveroistočne Bosne i Hercegovine, a uvijek je imala veoma važnu ulogu u odgojno-obrazovnom procesu, koji prati i razvoj ličnosti učenika u skladu s islamskim odgojem.

U subotu će učenici Medrese izvesti prigodnu akademiju povodom završetka školovanja 348. generacije. Događaj će biti upriličen u koncertnoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, uz prisustvo roditelja, rodbine, gostiju i prijatelja Behram-begove medrese.

(TIP/Izvor: Fena)

Komentar

  • Adem says:

    Kuča Kapija koja je u vlasništvu braće Kurević je već postala simbol grada Tuzle i kao centar i kao nazalost mjesto stradanja mladih ali i kao centar novog okupljanja omladine. Život je čudo koje nemogu uništiti genocidni stvorovi.

Komentari su zatvoreni.