Haos u Barceloni: Hoće li Xavi dobiti otkaz zbog izjave na konferenciji za medije?

Prije nekoliko sedmica Barcelona je potvrdila da Xavi ostaje na klupi, ali ipak bi moglo doći do preokreta.

Španski AS piše da vodstvo Barcelone vrši pritisak na Joana Laportu i sportskog direktora Deca da smijeni Xavija zbog jedne izjave.

Trener Barce je uoči susreta s Almerijom kazao da Barcelona nema dovoljno novca da se može boriti s Realom te da su im nužna pojačanja.

“Navijači moraju razumjeti da Barcelona nije ona ista Barcelona od prije 25 godina. Prije bi trener došao predsjedniku i rekao – želim ovog igrača, ovog i još onog. No toga više nema. Mi moramo pojačati momčad, ako želimo da sve ostane kao što jest. U suprotnom bit će nam jako teško boriti se protiv Reala i u Europi.

Ne može se napredovati bez određenih promjena u momčadi. Smatram da navijači Barcelone moraju razumjeti da je situacija jako teška, posebno u ekonomskom smislu, nismo na istoj razini kao ostali vrhunski klubovi. To ne znači da se nećemo boriti, ali potrebno nam je vrijeme i stabilnost”, rekao je Xavi.

To je navodno razbjesnilo upravu Barcelone, osim što im smeta pesimizam uoči nove sezone, još im više smeta što je navodno Xavi pred njima rekao da vjeruje u tu momčad te da bi s tek nekoliko promjena sve moglo biti puno bolje.

(TIP/Izvor: Sport Klub/Foto Agencija Anadolija)