Crveno-crni igraju posljednju ovosezonsku utakmicu

Rukometni klub Sloboda u petak u 19 sati igra svoju posljednju utakmicu u ovoj sezoni.

Posljednji protivnik Crveno-crnih je ekipa Goražda, a utakmica se igra u Gradskoj dvorani “Mirsad Hurić”.

Bez obzira na ishod utakmice, rukometaši Slobode će sezonu 2023/24 završiti na petoj poziciji. Tuzlanska ekipa trenutno ima 26 bodova iz 23 utakmice, dok se Goražde nalazi na desetoj poziciji sa 17 bodova.

Uprkos plasmanu, šef Stručnog štaba Mirko Mikić navodi da će tim dati sve od sebe da se od ove sezone oprosti pobjedom.

“Priliku ćemo dati dvojici mladih golmana koji nisu dobijali mnogo šansi u ovoj sezoni. Također ćemo povesti momka iz omladinskog pogona, 2007. godište. Potrudit ćemo se da pobijedimo i odigramo najbolje što možemo bez obzira što nema nekog rezultatskog imperativa i na taj način završimo sezonu malo bolje nego što smo je odigrali ove godine”, kazao je Mikić.

Sutrašnji susret najavio je i kapiten Crveno-crnih Emir Suhonjić.

“Rezultatski gotova sezona i za nas i ekipu Goražda. Ostajemo na petom mjesto i ne možemo biti zadovoljni ovom sezonom što se tiče takmičenja u Premijer ligi i Kupu. Imali smo veće ambicije na početku, željeli smo osvojiti titule, međutim nismo uspjeli. Jedino možemo biti zadovoljni Evropom gdje smo ostvarili historijski uspjeh. Probat ćemo sutrašnju utakmicu da završimo na najbolji mogući način- pobjedom. Nadam se da ćemo popraviti utisak sutrašnjom dobrom igrom, zalaganjem i eventualnom pobjedom”, zaključio je Suhonjić.

(TIP)