Vlada TK utvrdila Program manifestacija od interesa za Tuzlanski kanton: Za podršku predviđeno 350.000 KM

Vlada TK je u četvrtak na sjednici utvrdila Program manifestacija od interesa za Tuzlanski kanton za 2024. godinu. Program objedinjava manifestacije za koje je utvrđeno da na adekvatan način predstavljaju Tuzlanski kanton i doprinose razvoju, kulture, sporta poduzetništva, te uopšte doprinose poboljšanju ambijenta i kvalitete života građana Tuzlanskog kantona. Za podršku ovim manifestacijama predviđeno je  350.000 KM.

Vlada je utvrdila i prijedlog članova Komisije za javnu nabavku medicinske opreme na JZU UKC Tuzla ispred Vlade Tuzlanskog kantona. Radi se o Komisiji, koju će imenovati Javna zdravstvena ustanova Univerzitetski klinički centar Tuzla, za nabavku linernog akceleratora sa CT simulatorom, XSIO softverskom jedinicom, fantomom za provjeru fizičkih mjerenja.

Zbog ispravljanja tehničke greške u ranije donesenoj Odluci o utvrđivanju uvjeta, ograničenja i postupka za ostvarivanje prava na prioritet prilikom prijema na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa branitelja Bosne i Hercegovine i članova njihovih obitelji, u cilju pravilne provjere podataka, Vlada je danas donijela Odluku o dopunama Odluke o utvrđivanju uvjeta, ograničenja i postupka za ostvarivanje prava na prioritet prilikom prijema na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa branitelja Bosne i Hercegovine i članova njihovih obitelji.

(TIP)