Sloboda teškom mukom osvojila bod u Gornjem Rahiću, Stupčanica joj se dodatno približila

Posljednji susret 25. kola Prve lige Federacije BiH odigrali su Gornji Rahić i Sloboda, a meč je okončan rezultatom 2:2, kojim Sloboda još može biti i zadovoljna, s obzirom na činjenicu da je pet minuta do kraja gubila.

Bila je utakmica nalik na pravi derbi, a Gornji Rahić je bio spreman dati maksimum da što više oteža Slobodi današnji meč. Ipak, Tuzlaci su dobro krenuli i autogolom Behora vodili su nakon samo nekoliko minuta, a mogli su i povećati svoju prednost, jer su promašili nekoliko lijepih šansi.

Bio je meč konstantno na ivici incidenta, igrači su se konstantno raspravljali i vršili pritisak na sudiju, a tribine su proključale kada je Softić donio domaćima izjednačenje u 27. minuti.

Bila je domaća publika izuzetno nezadovoljna suđenjem, a u nekoliko navrata se sa tribina začulo i “Lopovi, lopovi”. Ipak, i pored toga domaći stižu do preokreta u 56. minuti pogotkom bivšeg Slobodinog omladinca Mahmuda, a nedugo potom mogli su doći i do trećeg gola, no nisu bili precizni.

Sloboda je u tom periodu utakmice djelovala jako loše, a sudija Kapo je prema mišljenju domaćih propustio dosuditi za njih jedanaesterac. S druge strane, Tuzlaci dolaze do poravnanja pet minuta prije isteka regularnih 90, kada pogađa Nikola Komazec. No, haos nastaje kada kakanjski sudija Samir Kapo pokazuje na bijelu tačku i daje penal Slobodi. Promašili su gosti ovaj penal, a salve uvreda sručile su se na račun Kape. Meč je okončan sa 2:2, pa Sloboda ima samo tri boda prednosti u odnosu na Stupčanicu.

(TIP/Izvor: sport1.oslobodjenje.ba)