Mahir Mešalić (DF): ‘Dostavili su nam e-mailom izmijenjeni Poslovnik o radu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH koji ima za cilj uspostavljanje narko-vladavine Trojke i HDZ-a u FBiH’

Zastupnik DF-a u Federalnom parlamentu BiH je objavio da je opozicija u FBiH e-mailom dobila izmijenjeni Poslovnik o radu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH koji ima za cilj uspostavljanje narko-vladavine Trojke i HDZ-a u Federaciji BiH umjesto vladavine prava, Ustava i zakona.

˝Napisali su nam da imamo Poslovnik ali ga ‘službeno’ nema. U režiji Mladena Boškovića (HDZ) i Mirjane Lepić (NS) stigao nam je ‘prečišćeni’ tekst Poslovnika (što je produženi Ustav FBiH) koji je kako stoji u e-mail poruci ‘neslužbeni’ i nije za ‘službenu upotrebu’. Dakle, Poslovnik o radu najvišeg zakonodavnog organa Parlamenta FBiH možemo koristiti samo ‘privatno’ i ‘tajno’. Katastrofa i potpuni haos u FBiH, uništena je vladavina prava i uspostavljena potpuna anarhija i sistem narko-diktature i promjene Poslovnika od sjednice do sjednice sa ciljem imenovanja Marina Vukoje (HDZ) u Ustavni sud BiH, Dragana Miokovića za predsjedavajućeg PD Parlamenta FBiH i Jelke Miličević (HDZ) za jednu od direktora Agencije za bankarstvo˝, istakao je Mešalić.

Prema njegovim riječima, zakazana je sjednica za 28. maj, na kojoj će biti imenovani kadrovi HDZ-a na sve ključne pozicije u FBiH i BiH, uz pomoć zastupnika SDP-a, NiP-a, Naše stranke, PDA te Isaka, Uzunovića i njima sličnih. ˝Gdje ste Mašići, Magazinovići, Zukani, Kadrije Hodžići i ostali da zaustavite Nikšića jer ste nas dvije godine putem medija ubjeđivali da nećete podržati ovo razaranje institucija i države. NiP i NS nemam razloga ni spominjati oni su odavno dio HDZ-a. Gdje su OHR, OSCE, ambasade, nevladine i vladine organizacije, gdje su silni programi o vladavini prava, Ustava i zakona ove zemlje?!˝, napisao je Mešalić.

(TIP/Foto: Arhiva)