Darko Mitrović: Čeka nas pun stadion i zahtjevna utakmica

FK Sloboda Tuzla u nedjelju, 12. maja 2024. godine igra utakmicu 25. kola Prve lige FBiH protiv ekipe FK Gornji Rahić koji u svojoj debitanskoj sezoni u prvoj ligi većinu bodova osvaja na domaćen terenu.

Pomoćni trener FK Sloboda Tuzla Darko Mitrović smatra da fudbalere Slobode očekuje jedna zahtjevna utakmica na Harf Areni koja će biti ispunjena navijačima, ali da će momci zadržati fokus na utakmicu i osvajanje novih bodova.

.-Idemo ekipi Gornjeg Rahića koja igra svoju debitansku sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH i koja važi za nezgodnog domaćina. Većinu svojih bodova osvojili su na domaćem terenu. Imaju veliku podršku svojih navijača i sigurno je da nas čeka pun stadion i jedna veoma teška i zahtjevna utakmica, rekao je Mitrović koji dodaje da dobro poznaje ekipu Gornjeg Rahića s kojom je Sloboda u proteklom periodu igrala i test utakmice.

-Ekipu Rahića dobro poznajemo, igrali smo protiv njih i dvije test utakmice. Znamo odakle nam prijeti opasnost i iz kojih situacija su opasni, tako da smo se pripremali kako bismo znali odgovoriti zadacima.

Kada je u pitanju igrački kadar za ovu utakmicu stručni štab FK Sloboda Tuzla ima mnogo povoljniju situaciju u odnosu na protekle utakmice kada je nedostajao veliki broj igrača.

-U ovu utakmicu ulazimo sa mnogo manje kadrovskih problema nego što smo imali prethodne dvije utakmice. Vraćaju nam se povrijeđeni igrači, svi su na raspolaganju izuzev Hadžanovića koji ima tri žuta kartona. Momci dobro rade na treninzima, vjerujemo u ovo što radimo i svi zajedno smo maksimalno fukusirani na sutrašnju utakmicu. Nadam se da ćemo uspjeti odigrati dobro i upisati nova tri boda, samim tim napraviti još jedan korak ka našem krajnjem cilju, kazao je Darko Mitrović.

Utakmica između FK Gornji Rahić i FK Sloboda Tuzla igra se u nedjelju na Stadionu Harf Arena s početkom u  17 sati.

(TIP)