KO SDP Tuzla: Vlada TK ima plan da uništi i UKC Tuzla i Univerzitet u Tuzli! 

Vlada Tuzlanskog kantona, čiji ministri kao zmija noge čuvaju svoje ‘diplome’, nakon kraha aerodroma čije su vođenje prepustili svojim kolegama iz starih studentskih dana, nastavlja sa sistematskim uništavanjem svega što su generacije uspješnih stvarale, navode iz KO SDP Tuzla.

˝Bahatost i neznanje Vlade TK, dovela je u situaciju da plate za april na Univerzitetu i UKC-u, nisu ni obračunate, a kamoli isplaćene.  Na sjednici Skupštine TK, održanoj dana,  29.04.2024. godine, Vlada i skupštinska većina su donijeli Zakon kojim su najpriznatije i najuspješnije ljekare specijaliste i univerzitetske profesore ponizili na brutalan način, ograničavajući im plate na nivo plate ministrima pripravnicima˝, saopštili su iz SDP-a.

Kako su istakli, posebno je zabrinjavajuća tendencija sistemskog uništavanja UKC-a, nekada prvog kliničkog centra u BiH, sada kroz tjeranje najboljeg kadra sa te zdravstvene ustanove.

˝Naravno, svakom boljem poznavaocu situacije u Tuzlanskom kantonu, jasno je da se nastoji što više srozati UKC, a iza svega stoji opasna namjera privatizacije zdravstvenog sistema. Pitamo Vladu TK, da li je ovo ponižavanje ljekara dio plana i priprema terena za otvaranje skoro izgrađene klinike u Živinicama!?Također, pitamo Vladu TK da li je ponižavanje univerzitetskih profesora konačan udar na Univerzitet u Tuzli i procvat SDA-ovog čeda zvanog Kalos? Gospodo ovo Vam neće proći˝, saopštili su iz KO SDP Tuzla.

Vezano:

Naša stranka TK: ‘Skupština TK smatra ministre vrjednijim od doktora’

Održana vanredna sjednica Vlade TK; Za subotu zakazana sjednica Skupštine TK-hitnog karaktera

(TIP)

Komentar

Komentari su zatvoreni.