Vijeće mladih u posjeti ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Damir Gazdić sastao se u petak sa predstavnicima Vijeća mladih Tuzlanskog kantona, predsjednicom Vijeća Aminom Omerbašić, zamjenicom Elmom Čirić i predsjednikom Upravnog odbora Kerimom Grbićem.

Ministar Gazdić upoznao je predstavnike Vijeća sa prethodnim aktivnostima kao i problemima sa kojim su se susretali u radu, te stavio na raspolaganje sve resurse za realizaciju predstojećih aktivnosti.

Kao planirane aktivnosti predstavnici Vijeća mladih naveli su posjetu lokalnim zajednicama, sastanke sa lokalnim vijećima mladih, omladinskim organizacijama i udruženjima, kao i niz radionica, edukacija i seminara na osnovu personalne problematike.

Upravni odbor Vijeća, rečeno je ovom prilikom, pristupit će stvaranju programa koji će odgovarati kako pojedincima, tako i cjelini u kojoj se nalaze.  Također su planirane provedbe aktivnosti među mladima kroz značajne datume, edukativne i zabavne radionice i okupljanja te različite team building aktivnosti.

Na sastanku je rečeno da će Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK finansijski i na sve druge načine podržati Vijeće mladih kako bi ojačali omladinske organizacije i pomogli mladima na nivou Tuzlanskog kantona.

(TIP)