Poraz rukometaša BiH u Portugalu

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom susretu baraža za Svjetsko prvenstvo poražena je u Guimaraesu od selekcije Portugala sa 29:19.

Rukometaši Portugala opravdali su ulogu favorita i ostvarili ubjedljivu pobjedu kojom su došli nadomak plasmana na SP. 

Podmlađena reprezentacija BiH, predvođena novim selektorom Damirom Doborcem, dobro se držala do 40. minute, ali su bh. igrači u posljednjih desetak minuta poklekli i pretrpjeli na kraju težak poraz.

Domaća selekcija od početka se nametnula i odmah došla do prednosti od četiri pogotka, koju je držala do kraja poluvremena. BiH je uspjela da uspostavi terensku ravnotežu sredinom poluvremena i drži zaostatak na tri do četiri gola, a u jednom trenutku je uspjela prići na svega dva gola minusa. No, Portugalci su serijom od tri gola otišli na tada maksimalnih pet golova razlike, ali u finišu nisu uspjeli da iskoriste igrača više s obzirom da su bh. igrači uspjeli odbraniti dva njihova napada te jednom poentirati i na odmor otići sa prihvatljiva četiri gola zaostatka.

Reprezentacija BiH držala se i u prvih desetak minuta drugog dijela, a onda je ulijedio potpuni pad u igri te su Portugalci do kraja uspjeli da dođu do ubjedljive pobjede koja im garantira miran revanš u nedjelju u Tuzli.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Milan Vukšić sa sedam, Mirko Herceg sa četiri i Pavle Petrović sa tri gola, a Benjamin Burić sakupio je 13 odbrana.

Portugal su predvodili Portela i Silva sa po pet, Salvador sa četiri te Areia i Frade sa po tri gola.

Uzvratni susret igra se u nedjelju u tuzlanskom Mejdanu od 17 sati.

(TIP/Izvor: Fena)