Foto: Kompanija ‘Babilon’u Ripču otvorila svoj šesti ‘Drvni centar u BiH’

Kompanija ‘Babilon’ d.o.o. Tuzla otvorila je svoj šesti Drvni centar u BiH u bihaćkom naselju Ripču u kome je posao dobilo šest radnika, a u centru će građani moći nabaviti sav neophodan repromaterijal za izradu pločastoga namještaja.

Prije 28 godina kao porodična firma počela je nizati prve poslovne uspjehe. Danas je izrasla u komaniju koja zapošljava više od 200 radnika u maloprodajnim objektima u Tuzli, Srebreniku, Gračanici, Bijeljini i sada u Bihaću. Konstantnim razvojem, danas zauzimaju jaku tržišnu poziciju i ostvaruku veliko tržišno učešće u distribuciji repromaterijala za drvnu industriju, posebno na teritoriji sjeveroistočne Bosne i Hercegovine.

Simboličnim presijecanjem vrpce šesti Drvni centar Babilon u Ripaču svečano su otvorili direktor sektora repromaterijala Admir Jašarević i PR ove komanije Martina Miljanović, nakon čega su se okupljeni obilaskom objekta uvjerili u bogat asortiman repromaterijala za proizvodnju pločastoga namještaja dobavljača ‘Kronošpan’, ‘Kaindl’, ‘AGT’ Turska, ‘FGV’ iz Italije, ‘Pyramis’, ‘Kumplast’ i brojnih drugih. Prvi koraci u uvozu i distribuciji pločastih repromaterijala načinjeni su 1997. godine kada je i nastao prvi sektor B-repromaterijali.

Video prilog RTV USK pogledajte OVDJE.

(TIP)