Jokić ove sezone proglašen najkorisnijim igračem NBA lige

Košarkaš Denvera Nikola Jokić proglašen je u noći između srijede i četvrtka najkorisnijim igračem (MVP) NBA lige, treći put u posljednje četiri sezone.

U regularnom dijelu imao je prosjek od 26,4 poena, 12,4 skoka i devet asistencija po utakmici.

Jokić je u glasanju osvojio 79 od 99 prvih mjesta, a ove je sezone bio 10. po broju postignutih koševa, četvrti po skokovima i treći po asistencijama te postao tek deveti igrač u povijesti lige koji je barem tri puta osvojio trofej MVP-a.

Drugi u izboru bio je košarkaš Oklahome Shay Gilges-Alexander, a treći Luka Dončić iz Dallasa.

Jokić je dobio ukupno 926 bodova, Gildžes-Alexander 640, a Dončić 566 bodova.

Postao je tek drugi igrač u povijesti lige koji je postigao najmanje 2000 poena, 900 skokova i 700 asistencija u jednoj sezoni, nakon Oscara Robertsona koji je to uspio u sezoni 1961./1962.

“Sve kreće od suigrača. Bez njih sam ništa. Bez njih ne mogu ništa. Treneri, igrači, organizacija, liječnički tim, treneri u stručnom stožeru… Bez njih, Ne mogu biti ovo što jesam, ali za mene je ovo nagrada za najkorisnijeg igrača bez kojeg momčad ne može igrati,” rekao je Jokić, koji je. u svojoj devetoj sezoni u najjačoj ligi svijeta.

Jokić se pojavio u majici s likom Dejana Milojevića koji je u januaru preminuo od srčanog udara.

“Iskreno govoreći, ovu majicu nosim gotovo svaki dan, pogotovo kad treniram. Deki je bio čovjek koji mi je dao slobodu. Pokazao mi je kako trebam raditi stvari, kako se ponašati, trenirati… Vjerovao mi je i jedno što mogu reći je – hvala vam”, rekao je Jokić.

Kareem Abdul Jabbar ima najviše MVP trofeja – šest, slijede Bill Russell i Michael Jordan s po pet, Wilt Chamberlain i LeBron James s po četiri te Moses Malone, Larry Bird i Magic Johnson s po tri trofeja.

(TIP/Izvor: Beta)