Novi stravičan slučaj femicida u Gradačcu: Refik Mujedinović sjekirom ubio suprugu Halidu, vješanjem izvršio samoubistvo u Srebreniku

U srijedu oko 19 sati u porodičnoj kući u naselju Vida 2 u Gradačcu  pronađeno je beživotno tijelo Halide Mujedinović (63) sa povredama u predjelu glave. U sobi u kojoj  je žena ubijena je pronađena sjekira. Tijelo je pronašla njena kćerka iz prvog braka. U kući nisu pronađeni tragovi premetačine stvari. U jutranjim satima je također pronađeno beživotno tijelo njenog muža Refika Mujedinovića (69) u blizini kuće njegovog sina u Srebreniku. On je izvršio samoubistvo vješanjem.

˝Oko 19 sati, PS Gradačac prijavljeno je od strane A.B. iz Škorića, Gradačac, da je neposredno prije prijave, u kući svoje majke H.M. (1961) u Ul VI bataljona u Gradačcu zatekla njeno beživotno tijelo. Na mjesto događaja odmah po prijavi, upućena je patrola policije PS Gradačac koja je potvrdila navode prijave. Dolaskom dežurne ekipe SHMP Doma zdravlja Gradačac i ljekara mrtvozornika na licu mjesta konstatovana je smrt H.M. O događaju je obaviještena dežurna tužiteljica KTTK-a, koja je izašla na mjesto događaja, te rukovodi uviđajem, a uviđaj i druge istražne radnje vrše istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a˝, saopštila je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK, Adnana Sprečić.

˝Uviđaj u kući u Gradačcu je sinoć obavio dežurni tužilac  u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK tokom kojeg su prikupljeni svi relevantni tragovi vezani za ubistvo. Danas će biti obavljene obdukcije oba tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Dežurni tužilac će danas izdati naredbe za sva potrebna vještačenja, uključujući i DNK analizu. Provode se brojne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ubistvo˝, izjavio je glasnogornik Tužilaštva TK, Admir Arnautović.

Ubica je navodno ostavio oproštajno pismo pa će detalji razloga ovog zločina biti poznati naknadno.

Istraga je u toku.

(TIP/Foto: RTV Slon)