Dan Evrope u BiH uz muzičke spektakle u Banjaluci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli

Oduvijek u srcu Evrope slogan je pod kojim se održavaju četiri muzička događaja koja okupljaju svjetski poznate DJ-eve povodom obilježavanja Dana Evrope 2024. u Banjaluci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli 11.5.2024.godine.

Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Freshwave, Garden of Dreams, From Herz With Love i Zeus Agency organizuje nastupe svjetski poznatih DJ-eva. Oxia nastupa na Kastelu u Banjaluci, Henry Saiz dolazi u Sarajevo na plato ispred Pozorišta mladih, Musumeci u Omladinski kulturni centar Abrašević u Mostaru. A u Tuzli, na Sonom trgu će nastupiti regionalni super bend Nipplepeople. Rame uz rame sa svjetskim zvijezdama na ovim događajima će nastupiti i najbolji artisti iz Bosne i Hercegovine: After Affair, Nebs Jack, Andrej Jelić i drugi kako bi upotpunili program i osigurali dan i noć za pamćenje.

Dan Evrope najvažniji je praznik Evropske unije koji se tradicionalno obilježavanja sa građanima širom Bosne i Hercegovine te je organizacija ovih događaja koji će se održati simultano u četiri grad rezultat saradnje i predanosti muzičkih festivala i organizacija iz BiH, koji će uz podršku Evropske unije publici omogućiti događaje koji slave ljubav, slobodu, različitost i zajedništvo. Građani Bosne i Hercegovine nosioci su i stvaraoci evropskih kulturnih vrijednosti te nastavljaju biti u središtu angažmana Evropske unije i zemalja članica EU u Bosni i Hercegovini.

Program u Banjaluci na Kastelu počinje u 12:00 i trajat će do kasnih večernjih sati, program u Mostaru počinje u 19:00, u Sarajevu u 19:30 dok u Tuzli u 18:00. Ulaz na sve događaje je besplatan!


Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini zajedno sa brojnim partnerima i građanima proslavlja potencijal Bosne i Hercegovine kroz bogati i raznoliki program obilježavanja Dana Evrope 2024. u Bosni i Hercegovini.  Dan Evrope 2024 prilika je da se širom Bosne i Hercegovine obilježi i značajan iskorak u procesu pristupanja ove zemlje Evropskoj uniji, u vidu otvaranja pregovora za članstvo, te dodatno istakne jasna poruka Evropske unije kako je budućnost ove zemlje u Uniji, a mjesto BiH u srcu Evrope.

Više informacija o programu obilježavanja Dana Evrope u Bosni i Hercegovini dostupno je na www.europehouse.ba i kanalima za komuniciranje partnerskih organizacija.

(TIP)