Rukometni reprezentativci BiH u Tuzli počeli pripreme za Portugal

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pod palicom novog selektora Damira Doborca u Tuzli je započela pripreme za utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Portugala. 

Prva utakmica igra se u Portugalu 9. maja, a uzvrat je u tuzlanskom Mejdanu 12. maja. Relativno kratak period za pripreme predstavlja glavni problem selektoru Doborcu. 

– U Tuzli radimo do srijede kada ćemo u jutarnjim satima imati posljednji trening pred put za Beograd odakle ćemo krenuti prema Portugalu. Imamo malo vremena za priprema, ali težit ćemo da promijenimo našu igru, odnosno da budemo brži u tranziciji i čvršći u odbrani. Gledajući rezultate u posljednje vrijeme Portugal je blagi favorit, ali ni mi se nećemo unaprijed predati. Moramo se postaviti tako da damo sve od sebe, pogotovo u odbrani – kaže selektor Doborac.

Na raspolaganju neće biti Josip Perić i Luka Perić, te zbog privatnih obaveza Admir Ahmetašević, pozive su dobili srednji bek Izviđača Milan Vukšić, desno krilo Maglaja Amar Kendić i golman Vogošće Bekir Čordalija.

– Do sutra trebaju doći Marko Panić i Senjamin Burić tako da ćemo biti kompletni – kaže Doborac. 

Na pres-konferenciji obratio se i Benjamin Burić, koji je rekao kako je dvomeč s Portugalom jako bitan.

– Atmosfera je stvarno pozitivna, prezadovoljan sam s ovim što smo vidjeli – kazao je Burić, pa se osvrnuo na Portugal.

– Dvije utakmice baraža su uvijek opasne po sve. Naša velika šansa je to što svi Portugal smatraju apsolutnim favoritom. Očekujem dvije tvrde utakmice. Imaju nekoliko svjetskih igrača, vrhunskih rukometaša i morat ćemo se na njih pripremiti. Očekujem dvije jako teške utakmice – istakao je Burić.

Inače, Bosna i Hercegovina gostuje Portugalu u četvrtak od 20.30 sati, a potom istog rivala dočekuje u nedjelju od 17 sati u Mejdanu.

(TIP/Izvor: Fena/Autor: Edin Skokić)