Gračanica domaćin 25. Festivala dječjeg teatra Bosne i Hercegovine

U organizaciji Centra za dramski odgoj iz Mostara i BKC-a Gračanica, 10., 11. i 12. svibnja u Gračanici će biti održan 25. Festival dječjeg teatra Bosne i Hercegovine. 

Na festivalu će sudjelovati 12 dramskih skupina iz Tuzle, Banjaluke, Mostara, Trebinja, Bugojna, Dervente, Zenice, Tomislavgrada, Bugojna i Gračanice.

Tročlani stručni žiri u sastavu: Tarik Džinić, Emir Ibrahimović i Mirza Bajramović ocijenit će i nagraditi sudionike u dva programa – profesionalno vođene dramske grupe i neprofesionalno vođene dramske grupe.

Festival baštini predstave koje su odraz istinskog dječijeg stvaralaštva, predstave u kojima je došla do izražaja razigranost djece i tretiranje pitanja, problema i interesa djeteta i dječijeg svijeta, onog stvarnog, ali i onog iz mašte. Nastojeći afirmisati postojeće stvaralaštvo djece u osnovnim školama, ali i stvaralaštvo djece tog uzrasta organiziranih u različitim teatarskim grupama i organizacijama, na 25. Festivalu dječijeg teatra BiH želimo okupiti sve one koji imaju šta reći i pokazati, poručili su organizatori.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: Ilustracija)