Ako volite kremaste torte, ova od čokolade i naranče će vam biti pun pogodak

Autorica fotografije Julijana Sabljak podijelila je i recept po kojem je radila.

Kremasta torta od čokolade i naranče

Ganache krema:

  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 200 g tamne čokolade.

Ganache napravite prvi jer mu treba neko vrijeme da se stegne. Jednostavno je – na nekoliko kapi rastopite vrhnje sa sjeckanom čokoladom, i to dobro izmiješajte pjenjačom kako bi nastala tamna, glatka smjesa. Ostavite sa strane da se ohladi, a za to vrijeme možete pripremiti ostatak.

Sastojci za voćnu kremu:

  • 500 ml soka od naranče
  • 2 pudinga od vanilije
  • 200 g šećera
  • 200 ml vrhnja za šlag (slatko vrhnje)
  • 200 g krem sira
  • 1 želatina.

Na pari skuhajte puding sa šećerom u soku od naranče. Kad se zgusne, ostavite da se ohladi, a tek netom prije slaganja torte ćete završiti ovu kremu, tako da u potpuno ohlađeni puding od naranče dodate tučeno slatko vrhnje koje ste prije spajanja s pudingom pomiješali s krem sirom. Kad spojite, u to ćete dodati otopljenu želatinu.

Sastojci za biskvit:

  • 2 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 žlice ulja
  • 4 žlice tople vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 žlice glatkog brašna
  • 2 žlice kakaa.

Jaja i šećer pjenasto izmiješajte pa dodajte ostale sastojke. Izlijte u okrugli kalup za tortu koji ste obložili papirom za pečenje i pecite 10 minuta na 180 stupnjeva. Ohladite.

Sastojci za voćni preljev:

  • 500 ml soka od naranče
  • 100 g šećera
  • 2 preljeva za tortu.

Prvo složite tortu, a onda ćete je preliti preljevom. Ohlađeni biskvit koji ste izvadili iz kalupa pa stavili natrag u kalup obložen čistim papirom za pečenje, poškropite narančinim sokom (može i rum ili samo mlijeko), pa premažite ganacheom koji ste ohladili prvo na sobnoj temperaturi, onda još u hladnjaku, pa nakon toga izmiksali da postane lagano pjenast.

Sada preko ganachea prelijte kremu od pudinga od naranče koju ste dovršili kako je opisano gore u uputama kod pripreme kreme. Slobodno kremu od naranče prohladite da se malo stegne, pa tada prelijte preljevom od naranče koji ste pripremili prema uputama na pakiranju. Hladite tortu minimalno 12 sati, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Julijana Sabljak)