Recept za najbolji pire krompir – cijeli život ga krivo radimo…

Ima li boljeg priloga od pire krompira? Ide uz pečeno meso, gulaše, a za punjene paprike i sarme ni ne postoji drugi prilog.

Chef s Food Networka, najpoznatijeg televizijskog kanala koji se bavi hranom i svime vezanim za nju, Tyler Florence kaže da ljudi na potpuno krivi način pripremaju pire krumpir.

Naime, kako bismo dobili savršeni pire, prvenstveno krompir kuhamo u krivoj tekućini – vodi. Oguljeni i oprani krumpir bi se trebao kuhati u vrhnju u kojem smo ranije rastopili maslac.

Da ne dužimo, ovo je Tylerov recept za pire krompir:

  • U lonac s vrhnjem (cca. 0,5l) dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 kašikice maslinovog ulja i 3 kašikice maslaca
  • Po želji možete dodati sol, začine ili bijeli luk
  • Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta
  • Procijedite krompire, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se krumpir kuhao, i pomalo dodajte u zdjelu s krompirima
  • Propasirajte krompir

Chef Tyler kaže da je ovo pravi način kuhanja krumpira jer na kraju u samom pireu ostanu svi okusi – krompira i tekućine u kojoj se kuhao.

(TIP/Izvor: 24 sata.hr/Foto: Faktor)