Kontinuirana edukacija i naučnoistraživački rad opredjeljenje su UKC Tuzla

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. med. sc. Šekib Umihanić u petak je na temu kontinuirane edukacije i naučnoistraživačkog rada razgovarao sa načelnikom Klinike za hirurgiju, doc. dr. med. sc. Zlatanom Mehmedovićem i predsjednikom Udruženja endoskopskih hirurga, prof. dr. med. sc. Samirom Delibegovićem.

Povod za razgovor je saradnja Udruženja endoskopskih hirurga u Bosni i Hercegovini na polju edukacije sa zdravstvenim centrima u Turskoj, Švicarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji i mogućnost uspostavljanja saradnje sa Univerzitetskom bolnicom Koç iz Turske.

Prof. dr. med. sc. Samir Delibegović je rekao da je na sastanku prezentiran rad Udruženja endoskopskih hirurga u Bosni i Hercegovini sa posebnim naglaskom na edukacije.

“U planu imamo uspostavu institucionalne saradnje između Univeritetskog kliničkog centra Tuzla i Univerzitetske bolnice Koç, tako da bi u perspetivi naši uposlenici mogli obavljati edukaciju u bolnici koja je vodeća u Turskoj. Univerzitetska bolnica Koç ima Centar za napredno učenje sa vrhunskom tehnologijom u okviru kojeg je i Centar za hirurške discipline”, rekao je prof. Delibegović.

Načelnik Klinike za hirurgiju, doc. dr. Mehmedović u svom obraćanju je rekao da je Klinika za hirurgiju UKC Tuzla lider u edukaciji u Bosni i Hercegovini, te da kontinuiranim radom žele zadržati status referalnog centra za edukaciju iz oblasti hirurgije. “Kod nas kontinuirano na edukaciji borave specijalizanti i specijalisti iz Mostara, Goražda, Konjica, Tešnja Gračanice i Brčkog. Naše kolege s klinike su spremne da usavršavaju svoje znanje u centrima u svijetu, te stečena znanja prenose kolegama diljem Bosne i Hercegovine”, kazao je doc. dr. Mehmedović.

Prof. dr. med. sc. Šekib Umihanić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla je zahvalio kolegama na entuzijazmu i želji za doprinos u razvoju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, te istakao da menadžment UKC Tuzla podržava naučno-istraživački rad i program edukacije Udruženja endoskopskih hirurga u Bosni i Hercegovini.Tokom sastanka usaglašen je i plan aktivnosti za tekuću godinu. Ovom prilikom, direktor je podsjetio i da je Univerzitetski klinički centar Tuzla ustanova koja svoj razvoj bazira na permanentnoj stručnoj i naučnoj edukaciji medicinskih radnika i saradnika u zemlji i inostranstvu, te rekao da je u planu i realizacija velikog broja projekata sa partnerima iz USA, Njemačke, Turske, Austrije, Švicarcke, Francuske, Hrvatske, Srbije, Švedske, Norveške, Velike Britanije, Italije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

(TIP)

Komentar

Komentari su zatvoreni.