Turneja u čast 15 godina rada: “The Frajle” održale svoj treći koncert u BKC TK

Popularne Novosađankame, tročlani ženski sastav “The Frajle”, u ponedjeljak je u tuzlanskom BKC-u održao svoj treći koncert koji je dio turneje kojom obilježavaju 15 godine rada.

“The Frajle” – Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča, regionalna senzacija iz Novog Sada, osvajaju publiku još od 2009. godine, a tako je bilo i sinoć kada su se njihovi i popularni hitovi ovdašnje muzičke scene pjevali u glas sa publikom koja je veći dio koncerta provela na nogama.

Organizator sinoćnjeg koncerta je bila agencija Altermedia iz Sarajeva. Prije Tuzle “Frajle” su održale koncert u Zagrebu, a do kraja maja slijede njihovi nastupi u Mostaru, Mariboru i Sarajevu.

Inače, muzički stil ovog ženskog benda prožet je pop zvukom, swing ritmovima, panonskom melanholijom, ženskom duhovitošću, magičnim višeglasjem i originalnom interpretacijom. Ambasadorke dobre zabave, kako ih još nazivaju, pune koncertne dvorane gdje god da se pojave i  trenutno su jedan od koncertno najaktivnijih bendova koji podjednako osvajaju srca publike u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj,  Makedoniji, Crnoj Gori,  i Sloveniji. Među njihovim zapaženim nastupima u proteklom periodu bili su koncerti u SAD, Austriji, Belgiji, Holandiji, Mađarskoj, Kanadi, Francuskoj i drugim zemljama.

Bend sa svojih 7 studijskih izdanja ima jedinstveni autorski pečat koji se čuje u numerama „Ich liebe dich”, „Štiklice”, „Fina”, „Kad se ljubimo”, „Ljubav na dar”, „Tamburaši”, ali takođe sa obradama drugih izvodjača, ovaj bend svrstavaju u kategoriju interpretatora koji na najoriginalniji način mogu izneti pesme kao što su „Meni trebaš ti” ili tradicionalne pesme kao što su „Jovano Jovanke”, te “Tri metera somota” ili “Evo banke, cigane moj” .

“Frajle” su prepoznatljive i po svom jedinstvenom scenskom nastupu, kao i upečatljivim kostimima, a  kao muzičku podršku imaju najbolje muzičare iz regiona.

(TIP)