Načelnik Gutić upriličio prijem za Džejnu Gutić državnu prvakinju u karateu

Općinski načelnik dr. Bego Gutić upriličio je prijem za banovićku karatisticu Džejnu Gutić, zlatnu sa Državnog karate prvenstva održanog 27. aprila u Zenici.

Džejna je na Državnom prvenstvu ostvarila tri pobjede u tri meča i postala državnom prvakinjom u kategoriji borbe djevojčice 10 god. – 37 kg. Na ovaj način izborila je plasman u karate reprezentaciju BiH i učešće na Balkanskom prvenstvu, koje će se održati od 31.5. do 2.6.2024. godine u Istanbulu. Na državnom karate prvenstvu za djecu u Zenici učešće je uzelo oko 800 takmičara iz 115 karate klubova, a Džejna Gutić predstavljala je Klub borilačkih sportova „Seiken“ Živinice u kojem i trenira.

Načelnik Gutić čestitao je Džejni na tituli državne prvakinje te poželio joj puno sreće u daljnjem radu i uspjeha na narednim takmičenjima. Kako je kazao, Općina će njen uspjeh svakako nagraditi ali i pomoći joj da ode na Balkansko prvenstvo, jer obaveza Općine je da vrednuje svaki uspjeh banovićkih mališana i podrži njihov trud i rad.

Predstavnici kluba i Džejnin otac zahvalili su se načelniku Gutiću na upriličenom prijemu i podršci, te izrazili nadu da će Džejna svojim dobrim rezultatima tu podršku i opravdati.

(TIP)