Recept za proljetnu krem supu od špinata

Juha se najčešće poslužuje kao uvertira dobrom i obilnom ručku, no ova krem juha od špinata može biti i zaseban obrok, i to stvarno ukusan…

Ukusna i krem juha od špinata sa žlicom kiselog vrhnja oduševit će i najizbirljivije. Ako napravite veliku količinu, slobodno zamrznite višak. Okus juhe zamrzavanjem ostaje netaknut, piše Miss7.

Sastojci:

  • Suncokretovo ulje 1 žlica
  • Luk 1 kom
  • Špinat 500 g
  • Brašno 5 žlica
  • Povrtni temeljac 600 ml
  • Mlijeko 400 ml
  • Sol
  • Crni papar
  • Kiselo vrhnje 4 žlice
  • Češnjak 1 režanj

Postupak:

U velikoj posudi na ulju prodinstajte nasjeckani crveni luk. Dodajte temeljac i vodu i pustite da prokuha.

Posolite i popaprite prema ukusu. Odvojite 5 žlica mlijeka u brašno te promiješajte dok ne dobijete gustu smjesu.

Ostatak mlijeka dodajte u juhu i pustite da prokuha. Kada je juha prokuhala, smanjite vatru, izblendajte štapnim mikserom i postepeno sipajte mješavinu brašna i vode dok ne postignete željenu gustoću.

Kod posluživanja u tanjur dodajte žlicu kiselog vrhnja i sjeckanog češnjaka.

(TIP/Izvor: N1/Foto: Pexels)