Gimnastičarka “Slobode” Amila Bećirović najuspješnija sportiskinja Tuzle za 2023.godinu

Na svečanoj manifestaciji održanoj u petak u Narodnom pozorištu Tuzla, u organizaciji Sportskog saveza grada Tuzle, Amila Bećirović iz Kluba ritmičko sportske gimnastike “Sloboda” zasluženo je proglašena za najuspješniju sportistkinju Tuzle za 2023. godinu.

Grad Tuzla, kao pokrovitelj ovogodišnje manifestacije, osigurao je nagrade za najuspješnije sportiste u ukupnom iznosu od 15.000 KM, a prisutnima se obratio i gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, ističući važnost sporta za lokalnu zajednicu.

“Neka ova manifestacija bude prilika da se ponosimo postignućima naših sportista. Njihovi uspjesi na svjetskoj, evropskoj, balkanskoj i domaćoj sceni su rezultat njihove predanosti, talenta i napornog rada. Neka njihova dostignuća budu inspiracija svima nama da nastavimo podržavati sport i razvoj mladih talenata”, istaknuo je gradonačelnik Lugavić, naglašavajući posvećenost Grada Tuzle razvoju sportske infrastrukture i podršci sportu kao važnoj komponenti lokalne zajednice.

Impresivan plasman i učešće Amile Bećirović na 40. Svjetskom seniorskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Valenciji, 39. Evropskom prvenstvu u Bakuu te osvajanje prvog mjesta u kategoriji seniorki na Međunarodnom turniru „Srce čelika 2023“, bili su ključni faktori koje je stručni žiri uzeo u obzir prilikom dodjele nagrade.

Na manifestaciji su proglašeni i najuspješniji u olimpijskim i neolimpijskim sportovima u svim uzrasnim kategorijama, kao i najbolji treneri, sportski radnici i sponzori sporta. Također, nagrada za životno djelo uručena je tuzlanskom atletskom olimpijcu Vinku Galušiću.

U revijalnom dijelu programa nastupili su Azur Jahić, Denis Hadžić i Plesni klub Flamenko.

(TIP)