Juniori Slobode u finalu Omladinskog kupa BiH

Juniori FK Sloboda Tuzla su pobijedili vršnjake FK Borac Banja Luka nakon boljih izvođenja penala i time su ostvarili plasman u finale Omladinskog kupa BiH protiv FK Sarajevo koje će se igrati u Zenici 7. maja 2024. godine.

Utakmica nije dobro počela po domaće fudbaler koji su već u 3. minuti utakmice imali zaostatak rezultatom 0:1 nakon što je mrežu Smajića pogodio Pavle Đajić.

Iako su u ranoj fazi utakmice imali zaostatak, naši mladi fudbaleri se nisu predali, te su stigli do izjednačenja sjajnim golom Jakuba Vilakića u 67. minuti utakmice što je kasnije donijelo penale.

Tokom izvođenja jedanaestereca naš mladi golman Muhamed Smajić dva puta je branio udarce protivnika, a sa bijele tačke pogodili su Beganović, Vilakić, Hadžić i Omerčević što je u konačnici donijelo pobjedu ukupnim rezultatom 5:3.

Juniore Slobode u posljednjem kolu Premijer omladinske lige BiH U-19 koje se igra nadolazećeg vikenda očekuje utakmica upravo protiv FK Sarajevo s kojim će se susretsti u finalu kupa idućeg mjeseca.

(TIP)