U radnoj posjeti Uprava policije MUP TK-a boravili međunarodni policijski atašei i predstavnici delegacije Evropske Unije

U prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u četvrtak je održana radna posjeta i sastanak međunarodnih policijskih atašea Švajcarske, Velike Britanije, Italije, Norveške i Mađarske, te predstavnika Eufora i Delegacije Evropske Unije – Ureda specijalnog predstavnika Evropske Unije sa direktorom Uprave policije MUP TK-a, Dževadom Kormanom i saradnicima.

Na sastanku je direktor Uprave policije upoznao prisutne sa stanjem sigurnosti u Tuzlanskom kantonu, a razgovarano je i o drugim aktuelnim temama, unapređenju i jačanju međunarodne saradnje, razmjeni informacija, što za cilj ima prevenciju i sprečavanje svih oblika kriminaliteta, kako  u Tuzlanskom kantonu i Bosni i Hervegovini, tako i šire.

Istaknuto je da je Uprava policije  opredijeljena za saradnju, kako u strateškim tako i u operativnim pitanjima. Takođe je razgovarano i o aktivnostima koje provodi Uprava policije na polju suzbijanja organizovanog i kompjuterskog kriminaliteta, korupcije, trgovine ljudima, te provođenju i praćenju aktivnosti povezanih sa povratkom državljana BiH sa ratišta ISIL-a na područje Tuzlanskog kantona.

Ovom prilikom Uprava policije je izrazila zadovoljstvo svim dosada postignutim oblicima saradnje, te je izražena spremnost u produbljivanje iste, kao i namjera u postizanje što efikasnije razmjene informacija, sve u cilju unapređenja stanja sigurnosti u Tuzlanskom kantonu i Bosni I Hercegovini.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.