Sud BiH odredio pritvor trojici uhapšenih u akciji Black Tie 2, službenici FUP-a pušteni na slobodu

U Sudu Bosne i Hercegovine do kasno sinoć je trajalo ročište u predmetu “Black Tie 2” a na kojem se razmatrao zahtjev Tužilaštva BiH o određivanju pritvora za 18 osoba.

Kako N1 saznaje, pritvor je određen za tri osobe, nekima su određene mjere zabrane dok su policijski službenici i v.d. direktora Vahidin Munjjć pušteni na slobodu. Pritvor je određen za Adnana Smjalovića, Sančeza Jukića i Aidu Halać.

V.d. direktor FUP-a Vahidin Munjić i policijski službenici Senad Kadić, Adin Ćatić, Emir Druškić su pušteni na slobodu jer je sudija u odluci naveo kako nema osnova sumnje da su počinili krivična djela za koja ih terete, potvrdio je za N1 i advokat komandanta specijalne jedinice FUP-a Mustafe Selmanovića, Mirsad Crnovršanin.

Oni su se teretili da su pomogli Gordanu Memiji da dovede Edina Gačanina Tita u Sarajevo 2016. godine kako bi obavio poslove, a zauzvrat da je nabavio policijske uniforme za specijalce.

Nekima su određene mjere zabrane.

(TIP/Foto: F.Z./N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.