MUP TK: Oduzeto oko 9 kg droge, jedna osoba uhapšena

Policijski službenici  Uprave policije MUP TK-a u nastavku planskih aktivnosti ( koje su nedavno rezultirale oduzimanjem veće količine opojnih droga kada je u Gračanici oduzeto 70 kg a u Tuzli 10 kg opojne droge),  su tokom 24. i 25.04.2024.godine, postupajući po naredbama nadležnih sudova a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona izvršili pretresanje nekoliko stambenih i drugih objekata, vozila i lica  na više lokacija Tuzlanskog kantona (Tuzla, Gračanica, Lukavac i Srebrenik),

Izvršenim pretresanjem pmv BMW X5, kojeg koristi lice A.H. (1988) iz Živinica, a koje je izvršeno po naredbi za pretresanje Općinskog suda u Lukavcu, u vozilu su  pronađeni i privremeno oduzeti: mobilni telefon marke Iphone, novac u različitim valutama i apoenima u iznosu 100 Eura i 720 KM, 9 (devet) većih pakovanja od pvc folije u kojima se nalazi bijela materija koja asocira na opojnu drogu, ukupne težine oko 9kg. Vozilo BMW X5 je takođe oduzeto, saopšteno je iz MUP-a TK.

Pretresanjem ostalih objekata i lica, pored navedenog, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti traženi naredbama i to: 16 manjih pvc pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, tri digitalne vage, pakovanje od pvc folije sa sadržajem biljne materije, drobilice, kao i drugi predmeti i tragovi koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

˝Licu  A.H. je 25.04.2024.godine oduzeta sloboda po nalogu postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238 KZ F BiH – Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te će isti  nakon kriminalističke obrade, u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje˝, navode iz MUP-a TK.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.