Isaković: Budžet Grada Tuzla povećan u ukupnom iznosu od oko 4,6 milona KM

Na sjednici Gradskog vijeća Tuzla razmatrani su i usvojeni materijali vezani za Budžet Grada Tuzle, i to Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Tuzle za 2023. godinu, Izvještaj o izvršenju tekuće rezerve za prošlu godinu, tromjesečni izvještaj za prvi kvartal 2024. godine, te rebalans Budžeta za 2024. godinu.

˝Najinteresantnija tačka bila je izmjene i dopune Budžeta Grada Tuzla ili Rebalans Budžeta za ovu budžetsku godinu, obzirom na to da je predloženo povećanje budžeta u ukupnom iznosu od oko 4,6 milona KM, tako da će sada Budžet Grada Tuzle iznositi oko 91 milion KM˝, kazala je Suada Isaković, pomoćnica gradonačelnika za Službu za budžet i finansije u gradskoj upravi Tuzla.

Najviše sredstava iz budžeta usmjereno je za komunalnu infrastrukturu. Obezbijeđena su sredstva i za isplatu jednokratne pomoći za uposlenike gradske uprave i javnih ustanova Grada Tuzla u iznosu 1300 KM po pojedincu.

Za razne manifestacije su odobrena dodatna sredstva Turističkoj zajednici Grada Tuzla oko 300.000 KM. Uvedena je nova pozicija u Budžetu za Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka. Sredstvima EU i uz učešće Grada Tuzle, planirana je zamjenu staklene fasade na objektu SKPC Mejdan, najavila je Isaković.

Na sjednici Gradskog vijeća Tuzla, između ostalog, je usvojen „Plan proširenja zona toplifikacije daljinskog grijanja Grada Tuzle“.  S tim u vezi planirano je proširenje na 12 novih zona. Usvojena je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu.

(TIP/Izvor: RTV7)