Zbog duga od oko 900.000 KM: Blokirani računi FK Sloboda!

Fudbalski klub Sloboda suočio se sa velikim problemima u finišu sezone Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Dok ekipa na terenu čuva prvo mjesto koje vodi u Premijer ligu BiH, klupski računi su od prošle sedmice blokirani!

Na naplatu su došli dugovi iz prošlosti. Konkretno, ovdje se radi o sporu koji je Sloboda izgubili u vezi sa dugom prema bivšem predsjedniku kluba, rahmetli Davudu Zahiroviću, a radi se o pravosnažno presuđenom povratu pozajmica. Dug je prenesen na advokata Suada Suljića, koji je u februaru za Faktor potvrdio da mu Sloboda treba isplatiti oko 900.000 KM. Tačnije, 904.828,50 KM od čega je osnovni dug 475.961,53 KM, a ostalo je iznos zakonske zatezne kamate.

Iako su početkom godine Suljić i njegovo advokatsko društvo postigli načelan dogovor sa FK Sloboda o isplati duga, on na kraju nije potpisan. Suljić nam je prošle sedmice kazao kako je kamen spoticanja to što se klub sa Tušnja ne želi odreći podrške za Elmira Šećerbegovića na predstojećim fudbalskim izborima, a to je jedan od njegovih glavnih uvjeta. Rezultat toga je blokada računa.

– Računi će biti deblokirani kada iz Slobode daju napismeno da neće podržati Elmira Šećerbegovića – kazao je Suljić za Faktor dodavši:

– Prema mom mišljenju, oni su već pripremili scenarij prema kojem bi sproveli stečaj nad Slobodom, ali da za to nađu nekog drugog krivca. Da ispadne kako to nije njihova ideja. Ne znam zašto ne bi potpisali sporazum prema kojem bi rata bila 2.000 KM – pita se Suljić, koji nam je ranije u više navrata kazao kako je spreman otpisati oko 350.000 KM duga ukoliko bi se sporazum potpisao.

(TIP/Izvor: Faktor.ba/Autor: S. Šišić)

Komentar

  • Asmir says:

    Zar je SS pusten iz Bajboka. Ili ceka da ide dalje. Imal i jedan mutan tip da se nije ufatio Slobode?

Komentari su zatvoreni.